Wat is renovlies

Muren van nieuwbouwwoningen worden standaard behangklaar opgeleverd. Als afwerking kunt u dan kiezen om de wanden te laten stukadoren, spachtelputzen, spuitwerk, direct sauzen, behangen of bijvoorbeeld renovatievlies en sausen. Renovlies behang is bij uitstek geschikt voor nieuwbouw.

Renovlies bestaat al heel lang. Vroeger werd het veel toegepast bij renovaties. Oude wanden voorzien van een laag renovatievlies zorgt ervoor dat de muren er weer goed uit zien er weer een tijd mee kunnen. Renovlies noemde men vroeger daarom ook wel renovatievlies. Het vlies is ook uitstekend toepasbaar op behangklare wanden in nieuwbouw. Voor het plakken van het vlies worden de wanden geschuurd en geplamuurd. Dat is noodzakelijk voor een net eindresultaat. Renovlies zorgt voor een glad eindresultaat.

Glasvezelbehang

Renovlies behang wordt ook wel glasvezelbehang of glasvliesbehang genoemd. Het is glasvezelbehang waarbij de structuur van het behang niet zichtbaar is. Ideaal dus voor een gladde en strakke afwerking.

Renovatievliesbehang is te krijgen op papier- en glasvezelbasis. Ook is er nog verschil in dikte of, zoals bij behang gebruikelijk, zwaarte per m². Hoe dikker het behang hoe beter de kwaliteit en hoe minder oneffenheden u zal terugvinden. Wij gebruiken 200 grams renovlies behang op glasvezelbasis. Het voordeel daarvan is dat het écht naadloos kan worden aangebracht. Behang op papierbasis krimpt en zet uit als het nat wordt van de lijm, glasvlies niet. Nadat het vlies is voorzien van muurverf is het net of de wanden gestukadoord zijn.

Waarom renovlies behang?

Doordat het aanbrengen van renovlies behang de laatste jaren steeds populairder wordt roepen stukadoors dat renovlies behang veel nadelen heeft. Zo zou het niet gerepareerd kunnen worden, kreuken in de hoeken, loslaten en wat nog meer. Onze ervaring is dat reparaties goed zijn uit te voeren en als het vlies op de juiste wijze wordt aangebracht ‘kreukelen’ in de hoeken niet voorkomt. De inwendige hoeken worden voor het sauzen uit gekit, dat voorkomt dat er plooien ontstaan. Natuurlijk kan ook renovatievlies behang muren die uit elkaar gaan niet bij elkaar houden, maar de gevolgen van werken zijn vele malen minder.

De voordelen van renovlies behang

Renovlies behang is een zeer sterk behang dat vele voordelen kent. Het zorgt voor een naadloze afwerking van uw nieuwbouw wanden en het verkleint de kans op scheuren en andere oneffenheden en is krimpscheur overbruggend. Bovendien is het brandveilig.
Ten opzichte van gewoon stucwerk is renovlies behang veel sneller aan te brengen (in korte tijd zijn uw wanden kant-en-klaar). Daarnaast is renovlies behang stoot- en krasvaster. En renovlies maakt uw wanden glad. Wanneer u kiest voor een afwerking met Easy Clean is het zelfs mogelijk om uw wanden te reinigen met water of speciale schoonmaakmiddelen. Ideaal voor in de keuken.

Vrijblijvende offerte

Vraag nu mijn gratis offerte aan!

Laat hier je gegevens achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op om een offerte op te stellen.

Laat hier je gegevens achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op om een offerte op te stellen.